Ateliere

From FreeCAD Documentation
This page is a translated version of the page Workbenches and the translation is 13% complete.
Outdated translations are marked like this.

FreeCAD, la fel ca multe aplicații de design moderne, precum Revit sau CATIA, se bazează pe conceptul de Workbench. Un atelier poate fi considerat un set de instrumente special grupate pentru o anumită sarcină. Într-un atelier de mobilier tradițional, veți avea o masă de lucru pentru persoana care lucrează cu lemn, un altul pentru cel care lucrează cu piese de metal și poate un al treilea pentru tipul care montează toate piesele împreună.

În FreeCAD, se aplică același concept. Instrumentele sunt grupate în ateliere în funcție de sarcinile cu care sunt legate.

Când treceți de la un atelier la altul, se schimbă instrumentele disponibile pe interfață. Barele de instrumente, barele de comandă și, eventual, alte părți ale interfeței comută la noul tabel de lucru, dar conținutul scenei dvs. nu se schimbă. Ați putea, de exemplu, să începeți desenarea unor forme 2D cu Workbench Draft, apoi să lucrați mai departe pe ele cu Workbench Part.

Rețineți că uneori un Workbench este denumit "Modul". Cu toate acestea, atelierele de lucru și modulele sunt entități diferite. Un modul este orice extensie a FreeCAD, în timp ce un Workbench este o configurație GUI specială care grupează câteva bare de instrumente și meniuri. De obicei, fiecare modul conține propriul său Workbench, de unde și utilizarea încrucișată a numelui.

Ateliere încorporate

Current

Următoarele ateliere sunt disponibile pentru fiecare instalare FreeCAD:

  • Std Base. This is not really a workbench, but rather a category of 'standard' commands and tools that can be used in all workbenches.
  • The CAM Workbench is used to produce G-Code instructions. This workbench was called "Path Workbench" in version 0.21 and below.
  • The FEM Workbench provides Finite Element Analysis (FEA) workflow.
  • The Inspection Workbench is made to give you specific tools for examination of shapes. Still in the early stages of development.
  • The Part Workbench for working with geometric primitives and boolean operations.
  • The Reverse Engineering Workbench is intended to provide specific tools to convert shapes/solids/meshes into parametric FreeCAD-compatible features.
  • The Start Workbench allows you to quickly jump to one of the most common workbenches.

Obsolete

The following workbenches are no longer included after version 0.20:

Ateliere externe

Atelierele de lucru FreeCAD sunt ușor de programat în Python, prin urmare, mulți oameni dezvoltă ateliere suplimentare în afara grupului principal de dezvoltatori FreeCAD.

Pagina external workbenches conține câteva informații și tutoriale despre unele dintre ele, iar proiectul FreeCAD Addons are ca scop colectarea acestora și facilitarea instalării acestora în cadrul FreeCAD .


Property editor/ro
PartDesign Workbench/ro