=Hub ul pentru utilizatorii avansați=

From FreeCAD Documentation
This page is a translated version of the page Power users hub and the translation is 29% complete.
Outdated translations are marked like this.


Acesta este locul unde veți veni dacă doriți să aveți o viziune mai profundă în FreeCAD. Aici puteți afla despre personalizarea programului FreeCAD pentru nevoile dvs.

Una dintre cele mai interesante posibilități ale FreeCad este să puteți crea scripturi de programare foarte complexe fără a trebui să compilați nimic sau să trebuiască să atingeți codul sursă. Toate scripturile sunt făcute în limbajul Python, care este un limbaj de scriere simplu și foarte puternic. Folosind comenzi simple aveți acces complet la toate părțile FreeCad. Puteți, de exemplu:

 * Create and modify geometry: există un obiect care nu este disponibil în biblioteca originală FreeCad? Puteți crea acest nou obiect de la zero sau puteți adapta un șablon existent după cum este necesar.
 • Create custom tools and commands: În prezent, FreeCad are multe caracteristici, dar există încă o mulțime de instrumente și controale care sunt utile pentru utilizatorul final. Puteți crea cu ușurință propriile instrumente sau comenzi.
 • Modify the interface: Interfața FreeCad este încă foarte simplă. Dar totul ce este acolo pentru se poate extinde și adapta la nevoile dvs. De exemplu, puteți să creați bara de instrumente și să inserați instrumentele.
 • Modify the scene representation: FreeCad are procese separate pentru construirea și calcularea formelor geometrice și afișarea figurilor pe ecran. Aveți control complet asupra modului în care este afișată geometria pe ecran, puteți schimba reprezentarea, puteți interacționa cu aceasta sau puteți adăuga tot felul de comportamente personalizate și widget-uri de pe ecran, cum ar fi informații, trasaje, ancore sau entități temporare.

Aceste pagini sunt în stadiu incipient de dezvoltare. Dacă nu găsiți informațiile pe care le căutați sau ați găsit informații utile undeva la care nu ne-am conectat, vă rugăm să lăsați un comentariu cu privire la forum, sau, de ce nu? Add some more content here yourself!

personalizare FreeCAD

Scripting in FreeCAD

General

General

Module

Deoarece funcționalitatea FreeCAD este separată în module care se ocupă cu tipuri și aplicații speciale de date. FreeCAD are module încorporate și module de extensie (plug-in-uri). După instalarea modulelor de plugin-uri, acestea devin disponibile pentru dvs. la fel de ușor ca modulele încorporate. Modulele descrise mai jos sunt modulele implicite, incluse în fiecare instalare FreeCAD.

 • Modulele Builtin modules sunt principalele module FreeCAD. Acestea conțin instrumente pentru manipularea configurațiilor generale FreeCAD, a documentelor și a conținutului acestora.
 • Workbench creation vă arată cum să vă creați un atelier de lucru propriu

Working with Meshes

Working with Meshes

Working with Parts

Lucrul cu formele geometrice Part

Accessing the Coin scenegraph

Accesul la scene grafice cu Coin

 • Poți cu FreeCad să reprezinte scene de lucru datorită The Coin/Inventor scenegraph
 • Pivy Accesați și modificați scena grafică mulțumită lui Pivy, care este poarta de acces pentru a accesa Coin

Controlling the Qt interface

Controlarea interfeței Qt

 • PySide: Dispune de instrumentele necesare pentru a construi, a accesa și a modifica conținutul unei interfețe de utilizator
 • Using the FreeCAD GUI într-o altă aplicație Qt cu PyQt

Lucrul cu obiecte parametrice

Examples

Example

 • Code snippets : O colecție de piese de cod FreeCAD Python, pentru a servi ca ingrediente în scripturile dvs. ...
 • Line drawing function: Scriind un script python care va desena o linie, întreaga procedură este descrisă pas cu pas
 • Dialog creation: Cum să construiți dialoguri cu Qt Designer și să le folosiți în FreeCAD
 • Embedding FreeCAD: Cum să importați FreeCAD ca modul Python în alte aplicații
 • The Draft Workbench adaugă funcții de bază de desen 2d la Freecad. Este scris în întregime în Python, deci poate fi un bun exemplu dacă doriți să vă scrieți propriile module.
 • FreeCAD vector math library : Câteva funcții la îndemână pentru manipularea vectorilor FreeCAD. Această bibliotecă este, de asemenea, inclusă în modulul de proiect.

API Functions

Descrierea completă a API-urilor FreeCad se află pe această pagină http://www.freecadweb.org/api/ . Pagina conține atât C++ și Python APIs, și nu este încă bine formatat, ceea ce poate fi confuz atunci când cauți cod de tip Python. O versiune mai ușor de navigat poate fi găsită la here. Rețineți că este posibil să fie incompletă, dar nu am găsit încă o modalitate de a include în mod automat pe acest wiki. Pentru mai multe informații, răsfoiți modulele direct în FreeCad.

Related: Exposing C++ to Python

Advanced modification

Python tutorials

Acestea sunt tutoriale generice bune, nu specifice aplicației FreeCAD, care ar putea fi interesante pentru dvs. dacă sunteți complet nou în Python.

Python

PySide - Cum se creează și se gestionează interfața Qt UI a FreeCAD de la Python

Următoarele două referințe sunt PyQt specifice (nu PySide), dar pot oferi unele informații de utilizare:

Pivy - Cum să interacționați cu scenele 3D ale FreeCAD

Community projects

Pe pagina Community portal, puteți căuta alte proiecte bazate pe FreeCad gestionate de comunitate. Dacă ați început un nou proiect FreeCad, asigurați-vă că îl veți informa despre portalul comunitar. Dacă doriți să participați la dezvoltarea programului FreeCAD, puteți vizita această pagină și puteți vedea ce puteți faceHelp FreeCAD.