Atelierul Plase(Rețele)

  From FreeCAD Documentation
  This page is a translated version of the page Mesh Workbench and the translation is 5% complete.
  Outdated translations are marked like this.
  Mesh workbench icon

  Introduction

  Introducere

  Atelierul Plase Mesh Workbench se ocupă de mesh triangle. Plasele/Mesh-urile sunt un tip special de obiect 3D, compuse din fațete triunghiulare legate de marginile lor și de colțurile lor (numite și vârfuri).

  Multe aplicații 3D utilizează ochiurile de plasă ca tip principal de obiect 3D, cum ar fi sketchup, Blender , Maya sau 3D Studio Max, utilizează plase ca primă alegere de elecție. Deoarece plasele sunt obiecte foarte simple, conținând numai vârfuri (puncte), muchii și fațete (triunghiulare), ele sunt foarte ușor de creat, modificat, subdivizat, întins și ușor de trecut de la o aplicație la alta fără nici o pierdere. În plus, deoarece conțin date foarte simple, aplicațiile 3D pot gestiona, de obicei, cantități foarte mari din acestea fără nici o problemă. Din aceste motive, plasele sunt adesea tipul de obiect 3D preferat pentru aplicații care se ocupă cu filmele, animația și crearea imaginilor.

  Cu toate acestea, în domeniul rețelelor de inginerie există o mare limitare: ele sunt doar realizate din suprafețe și nu au informații despre masă, deci nu se comportă ca solide. Aceasta înseamnă că toate operațiunile de bază pentru solide, cum ar fi adunarea sau scăderea, sunt dificil de realizat pe ochiuri de plasă. Mesh Workbench este util să importați date 3D în format de plase, să le analizați, să detectați erorile și, în final, să le convertiți într-un solid, pentru a fi utilizate cu Part Workbench.

  Mesh example.jpg

  Instrumente

  Modulul de plase are în prezent o interfață foarte simplă, toate funcțiile sale fiind grupate în intrarea din meniul Mesh

  Analiza

  • Mesh FillInteractiveHole.svg Close hole: Fills selected holes in mesh objects.
  • Mesh AddFacet.svg Add triangle: Adds faces along a boundary of an open mesh object.

  Boolean

  • Union: Realizează o uniune/fuziun e cu plase
  • Intersection: Realizează o intersecție/common de plase
   • Difference: Realizează o diferență/cut de plase
  • Mesh Merge.svg Merge: Creates a mesh object by combining the meshes of two or more mesh objects.
  • MeshPart CreateFlatMesh.svg Unwrap Mesh: Creates a flat representation of a mesh object.
  • MeshPart CreateFlatFace.svg Unwrap Face: Creates a flat representation of a face of a shape object.

  Preferences

  There are some export preferences related to Mesh Formats but these are not used by commands belonging to this workbench. They are used by the Std Export command.

  Mesh Workbench preferences can be found in the following categories of the Preferences Editor:

  Legături