Manual:Ce este FreeCAD

From FreeCAD Documentation
This page is a translated version of the page Manual:What is FreeCAD and the translation is 50% complete.
Outdated translations are marked like this.

FreeCAD este o aplicație de modelare 3D parametrică open source, realizată în primul rând pentru a proiecta obiecte din viața reală. Modelarea parametrică descrie un anumit tip de modelare, unde forma obiectelor 3D pe care le proiectezi este controlată de parametri. De exemplu, forma unei cărămizi ar putea fi controlată de trei parametri: înălțime, lățime și lungime. În FreeCAD, ca și în cazul altor modelatori parametri, acești parametri fac parte din obiect și rămân modificabili oricând după crearea obiectului. Unele obiecte pot avea și alte obiecte ca parametri, de exemplu, ați putea avea un obiect care să ia cărămida ca intrare și să creeze o coloană din ea. S-ar putea să vă gândiți la un obiect parametric ca un mic program care creează geometria din parametri.

FreeCAD nu este proiectat pentru un anumit tip de muncă sau pentru a face un anumit tip de obiecte. În schimb, permite o gamă largă de utilizări și permite utilizatorilor să producă modele de toate dimensiunile și scopurile, de la componente electronice mici la bucăți imprimabile 3D și până la clădiri. Fiecare dintre aceste sarcini are diferite seturi dedicate de instrumente și fluxuri de lucru disponibile.

FreeCAD este, de asemenea, multiplatformă (se execută exact pe platformele Windows, Mac OS și Linux) și este open source. Fiind open source, FreeCAD beneficiază de contribuțiile și eforturile unei mari comunități de programatori, entuziaști și utilizatori din întreaga lume. FreeCAD este în esență o aplicație construită de oamenii care o utilizează, în loc să fie făcută de o companie care încearcă să vă vândă un produs. Și, bineînțeles, înseamnă că FreeCAD este gratuit, nu numai pentru a utiliza, ci și pentru a distribui, copia, modifica sau chiar vinde.

FreeCAD beneficiază, de asemenea, de experiența vastă, acumulată a universului open source. Pe plan intern, acesta include mai multe componente open source, deoarece aplicația FreeCAD poate fi utilizată ca o componentă în alte aplicații. Dispune, de asemenea, de tot felul de caracteristici care au devenit un standard în lumea open source, cum ar fi susținerea unei game largi de formate de fișiere, fiind extrem de automatizabile, personalizabile și modificabile. Toate realizate prin intermediul unei comunități dinamice și entuziaști de utilizatori.

Site-ul oficial al FreeCAD este la http://www.freecadweb.org

Lecturi suplimentare