Manual:Introducere

From FreeCAD Documentation
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Manual:Introduction and the translation is 20% complete.
Outdated translations are marked like this.
150

FreeCAD este o aplicație gratuită de modelare 3D parametrică open source. Ea este concepută în primul rând pentru a modela obiecte din lumea reală, de la mici componente electronice până la clădiri și proiecte de inginerie civilă, cu un accent puternic pe obiecte imprimabile 3D. FreeCAD este gratuită pentru a fi descărcată, utilizată, distribuită și modificată, iar codul sursă este open source și publicat sub licența foarte permisivă LGPL. Datele pe care le produceți cu FreeCAD sunt pe deplin ale dvs și pot fi deschise ulterior fără FreeCAD.


150


FreeCAD is a free, open source parametric 3D modeling application. It is made primarily to model real-world objects, ranging from small electronic components up to large objects such as buildings and civil engineering projects, with a strong focus on 3D-printable objects. FreeCAD is free to download, use, distribute and modify, and its source code is open and published under the very permissive LGPL license. The data you produce with FreeCAD is fully yours, and can be recovered without FreeCAD.

FreeCAD este, de asemenea, fundamental un proiect social, deoarece este dezvoltat și menținut de o comunitate de dezvoltatori și utilizatori unite de pasiunea lor pentru FreeCAD.

Acest manual este un experiment care se face în contra direcției moderne a paginii official FreeCAD documentation wiki. Wiki este scrisă în colaborare de zeci de membri ai comunității și, la fel ca cele mai multe wiki-uri, conține cantități uriașe de informații, dar este foarte dificil de accesat și navigat de noii veniți. Aceasta transformă manualul într-o resursă prețioasă pentru referință, dar nu este un instrument foarte util pentru a învăța FreeCAD. Acest manual vă va prezenta aceleași informații disponibile pe wiki. Cu toate acestea, sperăm că ritmul mai domol( pas cu pas), bazat pe exemple și tonul mai unificat dat de un număr mai mic de autori, îl vor face mai potrivit pentru primul contact cu FreeCAD și că acesta va deveni un perfect însoțitor pentru wiki.

Acesta manula a fost scris pentru versiunea stabilă de FreeCAD cu numărul 0.16.

Tot conținutul manualului acesta este publicat sub licența Creative Commons 4.0, și poate fi utilizat liber, copiat, sau modificat. Sursa fișierelor acestui manual sunt găzduite pe wiki, și în original pe contul github utilizat pentru a scrie prima verisune aacestei cărți. Mai ușor de citit în, PDF, MOBI and EPUB versiuni desiponibile pe GitBook. Ovariatnă tipărită este în pregătire.