Manual:Importul și exportul spre alte tipuri de fișiere

From FreeCAD Documentation
This page is a translated version of the page Manual:Import and export to other filetypes and the translation is 67% complete.
Outdated translations are marked like this.

FreeCAD poate importa și exporta multe tipuri de fișiere. Iată o listă cu cele mai importante, cu o scurtă descriere a caracteristicilor disponibile:

Format Import Export Notes
STEP Yes Yes Acesta este cel mai fidel format import / export disponibil, deoarece susține geometria solidă și NURBS. Utilizați-l ori de câte ori este posibil.
IGES Yes Yes Un format solid mai vechi, de asemenea foarte bine susținut. Unele aplicații mai vechi nu acceptă PAS, dar au IGES.
BREP Yes Yes Formatul nativ al Open Cascade Technology OpenCasCade, FreeCAD's geometry kernel.
DXF Yes Yes Un format deschis întreținut de Autodesk. Deoarece datele 3D din interiorul unui fișier DXF sunt codificate în format propriu, FreeCAD poate importa / exporta date 2D în / din acest format.
DWG Yes Yes Versiunea proprietară a DXF. Necesită instalarea Teigha File Converter utility. Acest format suferă de aceleași limitări ca și DXF.
OBJ Yes Yes Un format bazat pe plasă. Poate conține numai ochiuri triunghiulare. Toate obiectele solide și bazate pe NURBS ale FreeCAD vor fi convertite în plasă la export. Un exportator alternativ este furnizat de atelierul de lucru Arch, mai potrivit exportului de modele arhitecturale.
DAE Yes Yes Principalul format import / export al lui Sketchup. Poate conține numai ochiuri triunghiulare. Toate obiectele solide și bazate pe NURBS ale FreeCAD vor fi convertite în plasă la export.
STL Yes Yes Un format bazat pe plasă, utilizat în mod obișnuit pentru imprimarea 3D. Poate conține numai ochiuri triunghiulare. Toate obiectele solide și bazate pe NURBS ale FreeCAD vor fi convertite în plasă la export.
PLY Yes Yes Un format mai vechi bazat pe plasă. Poate conține numai ochiuri triunghiulare. Toate obiectele solide și bazate pe NURBS ale FreeCAD vor fi convertite în plasă la export.
IFC Yes Yes Industry Foundation Classes. Necesită instalarea a IfcOpenShell-python. Formatul IFC și compatibilitatea acestuia cu alte aplicații este o afacere complexă, a se utiliza cu atenție.
SVG Yes Yes Un excelent, larg răspândit format pentru grafică 2D
VRML Yes Yes Un format web vechi bazat pe plasă.
GCODE Yes Yes FreeCAD poate deja să importe și să exporte în / de la mai multe dialecte GCode, dar în acest moment este suportat doar un număr mic de mașini.
CSG Yes No OpenSCAD's CSG (Constructive Solid Geometry) format.

Unele dintre aceste formate de fișiere au opțiuni. Acestea pot fi configurate din meniu Edit -> Preferences -> Import/export:

De citit în plus