Pagina principală

From FreeCAD Documentation
This page is a translated version of the page Main Page and the translation is 44% complete.
Outdated translations are marked like this.

Introducere

Iată documentaţia referitoare la FreeCAD. Vi se oferă două căi ca s-o parcurgeţi: fie prin explorarea hub-urilor utilizatorilor, fie cu ajutorul manualului. Este un proiect în derulare, întocmit de comunitatea utilizatorilor şi dezvoltatorilor FreeCAD. Dacă veţi găsi informaţii greşite sau lipsă, vă rugăm help FreeCAD!

Hub-urile utilizatorilor

Hub-urile utilizatorilor: Această pagină conţine documente cu caracter general, utile pentru utilizatorii FreeCAD: o listă a tuturor atelierelor, instrucţiuni detaliate cum să instalaţi şi să folosiţi aplicaţiile FreeCAD, îndrumătoarele şi tot ceea ce este necesar ca să începeţi.

Power users hub: Această pagină adună documentaţia destinată utilizatorilor avansaţi şi persoanelor interesate de scripturile python. Tot aici, veţi găsi o colecţie de macro-uri, instrucţiuni despre cum să le instalaţi şi să le utilizaţi, mai multe informaţii despre personalizarea FreeCAD în funcţie de nevoile dvs. specifice.
Developers hub: Această secţiune conţine materiale pentru dezvoltatori: cum să-şi compileze singuri FreeCAD, cum este structurat codul-sursă FreeCAD şi cum să navigheze prin el, cum să dezvolte noi ateliere sau să încorporeze FreeCAD în propria aplicaţie.

Manualul FreeCAD

Manualul FreeCAD reprezintă o altă cale, mult mai fluentă, de a prezenta informaţiile cuprinse în acest ghid wiki. E gândit să fie citit precum o carte şi prezintă în mod accesibil numeroase alte pagini din hub-urile de mai sus. Sunt de asemenea accesibile versiunile ebook, precum şi câteva traduceri în formatul PDF.

Cuprinsul

Următorul tabel enumeră toate articolele din acest ghid wiki care formează coloana vertebrală a documentaţiei offline, primită deodată cu aplicaţiile FreeCAD. De asemenea, ea este accesibilă în mai multe limbi:

Implicaţi-vă !

Cum să participaţi

În cadrul proiectului FreeCAD, sunt destule de făcut, dacă sunteţi interesaţi să ne ajutaţi. Desigur, există sarcini de scris programe pentru cunoscătorii de C++ sau Python, dar tot aici există multe de rezolvat, chiar dacă nu vă pricepeţi la codat, precum:

  • scrieţi documentaţie şi să editing ghidul wiki;
  • ajutaţi nou-veniţii;
  • traduceţi meniurile aplicaţiei şi documentaţia;
  • ajutaţi-ne cu împachetarea ultimei versiuni FreeCAD pentru lansarea pe sistemul Dvs. favorit de operare
  • ajutaţi-i pe cei din jur să descopere FreeCAD.

Pagina help FreeCAD/ro descrie asta mult mai detaliat. Începând cu 2016, FreeCAD participă de asemenea la Google Summer of Code.

Codul sursă

FreeCAD poate fi compilat pe toate platformele utilizând [1]. Codul sursă este sub licență LGPL-și este găzduit pe site-ul GitHub. Aici sunt instrucțiuni de compilare pentru Windows, Unix/Linux și MacOSX. Documentația codului sursă este hosted here, generat de către Doxygen, și documented on the wiki.

Referitor la procesul de dezvoltare

Verificați foaia de parcurs Development roadmap pentru noutăți și ceea ce este planificat să se întâmple, pagina Changelog și paginile de pe Roadmap și de pe FreeCAD tracker pentru a vedea progrusl spre urmpătorea versiune, sau Project statistics pentru mai multe informații depsre codul sursă FreeCAD Toate comunicațiile depre procesul de dezvoltare au loc pe forum, așa că nu uitați să-l vizitați dacă sunteți interesat să participați.