Drawing: inserarea unei vederi pe pagină

  From FreeCAD Documentation
  This page is a translated version of the page Drawing View and the translation is 64% complete.
  Outdated translations are marked like this.

  Drawing View.png Drawing View

  poziția meniului
  Drawing → Insert view in drawing
  Ateliere
  Drawing, Complete
  scurtătură
  none
  Prezentat în versiune
  -
  A se vedea, de asemenea,
  Drawing Landscape A3

  Acest instrument creează o nouă vedere a obiectului selectat în foaia activă de desen.


  A drawing sheet with three views: front, top and isometric.

  Cum se utilizează

  Selectați un obiect în vizualizarea 3D sau în arborescența Proiect, apoi faceți clic pe instrumentul Vizualizare desene. În mod prestabilit, în partea stângă sus a paginii va fi afișată o vedere de sus scara la 1: 1 (scară reală). Este posibil să nu fie vizibil dacă este prea mic sau prea mare pentru pagină.

  Un obiect View se adaugă la obiectul Page din arborescența Project. Pentru afișările ulterioare, se va adăuga un număr de trei cifre la nume. Faceți clic pe săgeata din fața obiectului Pagină pentru a o deschide și afișați vizualizările pe care le conține.

  Dacă numai obiectul este selectat în Arborescența proiectului, vizualizarea este adăugată la prima pagină a proiectului. Dacă aveți mai multe pagini în proiect, selectați obiectul și pagina la care ar trebui adăugată. Apoi faceți clic pe pictograma pentru a adăuga vizualizarea la pagina selectată.

  Modificați o vizualizare existentă

  Deschideți obiectul Page din arborele Project și selectați View. Parametrii săi pot fi editați în fila Vizualizare proprietăți.

  Drawing View Properties.png

  Isometric view with smooth lines visibility off
  Isometric view with smooth lines visibility on
  • Label: modifică eticheta vizualizării în arborescența proiectului. De asemenea, puteți să dați clic pe Afișați din arborescență și să faceți clic dreapta pe → Redenumire sau să apăsați pe F2.
  • Rotation: rotește vederea. De exemplu, o vizualizare izometrică va necesita o rotație de 60 de grade (vezi și parametrul Direction below)
  • Scale: stabilește scala de vizualizare.
  • X: setează poziția orizontală a vederii pe pagină în milimetri.
  • Y: stabilește poziția verticală a vederii pe pagină în milimetri. Rețineți că coordonatele (0,0) sunt localizate în partea din stânga sus a paginii, deci cu cât este mai mare numărul, cu atât mai mic va fi vizualizarea pe pagină.
  • Direction: schimbă direcția de vizualizare. Acesta este setat de valorile xyz care definesc un vector normal pentru pagină. Vederea de sus va fi (0,0,1), iar izometria va fi (1,1,1). Valorile pot fi negative.
  • Afișează liniile ascunse: comută sau dezactivează vizibilitatea liniilor ascunse selectând Adevărat sau Fals .
  • Afișează liniile netede: comută sau dezactivează vizibilitatea liniilor netede prin selectareaTruesauFalse. Liniile netede sunt de asemenea numite margini de tangență. Aceste margini indică schimbări de suprafață între suprafețele tangente.


  Expertul vizualizării desenului

  Pentru a genera automat o foaie de desen cu vizualizări standard, utilizați Automatic drawing Macro.

  Other

  If you are looking for persective-orthographic toggling in 3D view check Std PerspectiveCamera and Std OrthographicCamera